Aromatherapie Recept bij Hoesten

 

aromatherapie recept bij hoesten

Met dit Aromatherapie recept bij hoesten kun je op een natuurlijke manier je hoestklachten verzachten. 

In dit Aromatherapie recept bij hoesten vind je de twee bekendste etherische oliën die ook in veel hoestdrankjes en inhalers voorkomen. En dat zijn Eucalyptus globulus en Tijm linalool.

Zo werkt Eucalyptus globulus kramp verminderend op je luchtwegen. En wanneer je dus last hebt van een vervelende prikkelhoest, kan het vernevelen van Eucalyptus heel fijn verlichting brengen. En ook Tijm Linalool staat bekend om haar hoestverminderende eigenschappen. 

 

Dit Aromatherapie recept bij hoesten met Eucalyptus bestaat uit de volgende etherische oliën:

Ten eerste bevat zij natuurlijk Eucalyptus globulus Dit is een hele fijne etherische olie voor de luchtwegen. Want door het hoge bestanddeel 1,8 cineol wat in deze olie zit, werkt Eucalyptus niet alleen kramverminderend op de luchtwegen, maar heeft zij ook ontstekingsremmende en slijmoplossende eigenschappen.

Ten tweede bevat zij Tijm linalool. En ook tijm staat bekend om haar hoestverminderende eigenschappen. Daarnaast vormt zij ook een lekkere frisse geur samen met Eucalyptus.

En ten derde bevat zij Citroen. Deze etherische olie geeft sprankel aan de blend. En haar geur brengt positieve energie en helpt om het gevoel van welzijn te vergroten.

 

Aromatherapie recept bij hoesten ingrediënten

3 druppels Eucalyptus globulus etherische olie
3 druppels Tijm linalool etherische olie
3 druppels Citroen etherische olie

 

Instructie

Dit Aromatherapie recept bij hoesten kun je heel gemakkelijk toepassen. En hieronder vind je twee mogelijkheden.

Meng de druppels bij elkaar en doe ze in een ultrasonische diffuser.  Zet de diffuser vlak bij je in de buurt voor een verzachtend effect.
We kiezen bij een prikkelhoest of vastzittende hoest altijd voor een ultrasonische diffuser omdat deze de lucht iets bevochtigd en dit ook een verlichtend effect heeft op het hoesten.

Als je geen diffuser hebt, voeg dan 6 druppels van je gemaakte blend toe aan 10 mg vaseline. En meng het goed. Smeer bij hoestklachten een beetje van je gemaakte mengsel op je borst voor snelle verlichting.
Wanneer je dit mengsel in een afgesloten potje doet, kun je het een aantal weken bewaren.

 

 

 

Koop jouw etherische olie hier – 100% zuiver en biologisch

Eucalyptus globulus etherische olie tijm etherische olie Citroen etherische olie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *