Aromatherapie recept bij roos in je haar

aromatherapie recept bij roos in je haar

 

Roos in je haar. Hoe kom je eraan? En nog belangrijker.. Hoe kom je er vanaf!


Met dit Aromatherapie recept bij roos in je haar bestrijd je op een natuurlijke manier haarroos.
Roos in het haar kan geen kwaad, maar is gewoon wel naar. Zeker als je vaak donkere kleding aan hebt, kun je wel eens de balen hebben van al die witte huidschilvers op je schouders. Onderaan deze blog vind je het recept voor een natuurlijk shampoo met Tea tree en Frankincense om Roos effectief te bestrijden.

Achtergrond: hoe kom je aan Roos in je haar

Dat is misschien wel de belangrijkste eerste vraag die je beantwoord wilt hebben als je op een natuurlijke manier Roos wilt bestrijden.

De belangrijkste oorzaak van roos in je haar
Wist je dat Roos in het haar voornamelijk wordt veroorzaakt door een eencellig schimmeltje met de naam Pityrosporum ovale Malassezia? En wist je dat dit beestje eigenlijk op iedereens behaarde hoofd leeft? (brrr). Hij voedt zich met de talg op je hoofdhuid. En tijdens dit voeden komt er vrije vetzuren vrij, zoals vrij Oliezuur vrij. En als jij tot de 50% van de mensen behoort die een negatieve reactie daarop heeft, dan kun jij last krijgen van Roos! In dit artikel kun je meer lezen hoe dit komt én hoe je ervan afkomt.

Als jij een negatieve reactie hebt op het vrije oliezuur, dan reageert je lichaam op de aanwezigheid ervan door je huidcellen sneller te vernieuwen. En wat er dan natuurlijk gebeurt, is dat er meer dode huidcellen op je hoofdhuid komen. Deze hopen zich op, worden zichtbaar in je haar en vallen op je schouders.

Andere oorzaken
De aanwezigheid van Roos kan natuurlijk verder nog versterkt worden door veranderingen in het weer, hormonale schommelingen, te vaak en te heet je haar stylen, stress en luchtvervuiling.
Heb jij naast Roos ook last van een droge hoofdhuid, jeuk of kleine ontstekinkjes op je hoofd? Dan kunnen dat aanwijzingen zijn dat je huid inderdaad geïrriteerd is door het oliezuur.

 

Trouwens, even een klein zijstapje. Oliezuur is een hele goede omega 9 vetzuur en zit in veel drageroliën, zoals Avocado olie, Zoete Amandelolie, Abrikozenpitolie en Cameliaolie. Maar in deze drageroliën zit het voor het grootste gedeelte gebonden aan andere stoffen. En alleen het zogenaamde vrije oliezuur kan de klachten veroorzaken.

 

Hoe kom je van Roos af?!

De bekende anti-roos shampoo’s
We kennen allemaal wel de bekende antiroos shampoo’s die goed werkend zijn. Maar ze bevatten ook stoffen als Zinkpyrithion of Seleniumsulfide. Deze beiden hebben een brede schimmelwerende en antibacteriële werking. En ze worden ook vaak ingezet als conserveermiddel in veel verven, cosmetische en hygiënische producten. Maar de grote zorg is dat zij huidirritatie kunnen oproepen of dat er resistentieproblemen komen.

 

Aromatherapie recept bij roos in je haar

Er zijn een paar etherische oliën die op een natuurlijke manier roos in je haar tegen gaan. Want uit onderzoek is gebleken dat de volgende twee verschillende etherische oliën zeer effectief zijn tegen de Pityrosporum ovaleMalassezia. En dat schimmeltje is immers de grondoorzaak van Roos.

 

Natuurlijke anti Roos Shampoo

Een natuurlijke anti roos shampoo kun je gemakkelijk zelf maken. En hieronder vind je het recept:

 

Aromatherapie Recept voor een Tea Tree & Frankincense antiroos Shampoo
Koop of maak een ongeparfumeerde shampoo op natuurlijke basis.
En voeg daaraan toe: 3% Teatree etherische olie en 2% Frankincense etherische olie.

  • Heb je een shampoo van 50 ml? Voeg dan 1,5 ml Tea tree olie en 1 ml Frankincense toe.
  • Heb je een shampoo van 100 ml? Voeg dan 3 ml Tea tree olie en 2 ml Frankincense toe.
  • Meng de etherische oliën goed door de shampoo en draai de dop goed op de fles.

 

Instructie:
Gebruik de Tea tree & Frankincense antiroos shampoo gedurende maximaal 4 weken als je last hebt van roos.
Beide etherische oliën zijn zacht voor de huid. Maar mocht je toch overgevoelig worden, stop dan met gebruik.

Veel succes!

Vera

 

 

Koop jouw etherische olie hier – 100% zuiver en biologisch

Tea tre etherische olie Frankincense etherische olie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *