Aromatherapie recept bij stress

Aromatherapie recept bij stress

Een goed Aromatherapie recept bij stress werkt eigenlijk het beste als zij in ieder geval Ylang Ylang bevat.

Want Ylang Ylang is een hele ontspannende etherische olie. En in Aromatherapie wordt zij daarom vaak ingezet bij angst, stress, woede, prikkelbaarheid en slapeloosheid. Ylang Ylang heeft zulke kalmerende en rustgevende eigenschappen dat zij op grote schaal wordt gebruikt bij vele vormen van stress.

Ylang Ylang wordt trouwens nooit als enkele olie ingezet, want zij is heel sterk in werking en van geur. Onverdund op de huid kan zij ook voor overgevoeligheid zorgen. Maar in een goede blend is zij onovertroffen.  En daarom vinden jullie hieronder twee Aromatherapie recepten bij stress met Ylang Ylang voor een kalmerende en stress reducerend effect.

 

Aromatherapie recept bij stress 1

Deze blend heeft een zacht bloemig en kruidige geur. En de Lavendel en Mandarijn versterken het kalmerende en rustgevende effect. Dit is een hele fijne etherische olie blend om voor het slapen gaan te vernevelen.

2 dr Ylang Ylang
4 dr Lavendel
2 dr Mandarijn

 

Aromatherapie recept bij stress 2

Deze blend geeft een hele vrouwelijke zacht en zoet bloemige geur. Als ik haar vernevel, doet het mij altijd denken aan die mooie zomers wanneer de velden vol in bloei staan. De toevoeging van Jeneverbes en Frankincense zorgen voor de fris kruidige ondertoon. Deze 2 etherische oliën hebben een hele energie zuiverende kwaliteit wat de werking van de blend versterkt. Heerlijk voor overdag en ’s avonds.

4 dr Ylang Ylang
6 dr Frankincense
4 dr Jeneverbes
6 dr Petitgrain

Als je in deze blend de Ylang Ylang weg laat, krijg je ook een hele lekker geur. Hij is dan fris-kruidig en meer opwekkend van karakter.

 

Hoe te gebruiken:

Je kunt deze twee aromatherapie recepten bij stress op verschillende manieren inzetten. En ik zal hieronder er een aantal beschrijven. Kies gewoon wat voor jou het beste en het gemakkelijkste werkt.

  • Via een Diffusor of Aromalamp
    Gebruik per keer 9-10 druppels van de blend in een diffusor of aromalamp. Zet deze op een open plek in je kamer, zodat je optimaal de effecten van de oliën tot je krijgt.
  • Via een parfum roller:
    Voeg  8 druppels van een van de twee blends toe aan 10 ml jojoba of druivenpit olie. Doe dit in een rollerflesje en rol het bij stress of drukte over de binnenkant van je polsen en bij je slapen.
  • Massage
    Deze blends zijn ook heel fijn in een massageolie. Hou daarbij een maximale verdunning van 3% aan. Dat zijn 15 druppels op 30 ml massage olie.

 

Wil je meer weten over Ylang Ylang? Klik dan hier

 

Niet gebruiken door: Kinderen jonger dan 2 jaar.

 

Namasté,

Vera

 

Koop jouw etherische olie hier – 100% zuiver en biologisch

 

Lavendel etherische olie Mandarijn etherische olie

Frankincense etherische olieJeneverbes etherische olie

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *