Aromatherapie recept bij verstopte neus

 

aromatherapie recept bij verstopte neus

Met dit Aromatherapie recept bij verstopte neus kun je op een natuurlijke manier je verkoudheidsklachten verlichten.

Verkoudheid, een verstopte neus, bijna iedereen wel wel hoe vervelend het kan zijn. Van niet goed door je neus kunnen ademen, tot kloppende hoofdpijn en pijnlijke neusholtes.

Gelukkig zijn er binnen de aromatherapie best een aantal etherische oliën die klachten van een beginnende verkoudheid of een verstopte neus op een natuurlijke manier kunnen helpen verlichten.
En ik zal een paar van deze etherische oliën eerst even apart beschrijven en daarna afsluiten met een paar fijne Aromatherapie recepten bij een verstopte neus.


Pepermunt Is de eerste etherische olie die naar boven komt. Want er zijn verschillende studies waaruit blijkt dat menthol ( een belangrijke component van Pepermunt) ontstekingsremmend is en zwelling van de sinussen doet verminderen. Pepermunt wordt dan ook vaak toegevoegd aan een aromatherapie recept bij een verstopte neus en verkoudheid.

Eucalyptus globulus
Eucalyptus globulus is ook een hele effectieve etherische olië bij verkoudheid. Dit komt door het bestanddeel 1,8 Cineol wat in ruime mate in deze olië aanwezig is. Verschillende studies tonen aan dat het zwelling verminderend en antimicrobieel is.

Tijm
Tijm is de derde etherische olie die ik graag wil noemen bij klachten van verkoudheid en een verstopte neus. Want Tijm staat onder andere bekend om haar slijmoplossende eigenschappen.

Tea tree
En als laatste hoort ook Tea tree in dit lijstje thuis. Want er zijn wel meer dan 300 wetenschappelijke onderzoeken verschenen die verwijzen naar de antimicrobiële eigenschappen van deze etherische olie.


Let wel op dat je Pepermunt en Eucalyptus globulus  pas mag gebruiken bij kinderen vanaf 6 jaar. Kijk op de site bij de tab Veiligheid voor meer specifieke informatie per etherische olie.

 


Aromatherapie recept bij verstopte neus

Om op een natuurlijke manier klachten van verkoudheid of verstopte neus te verlichten, heb ik de volgende recepten voor jullie:

Breathe easy blend
5 dr Tijm ct linalool etherische olie
1 dr Eucalyptus globulus etherische olie
1 dr Tea tree etherische olie

Sinus Relief olie blend
6 dr Pepermunt etherische olie
3 dr Eucalyptus globulus etherische olie
3 dr Geranium etherische olie

 


Gebruik

Je kunt deze Aromatherapie recepten bij verstopte neus en verkoudheid op verschillende manieren inzetten. Kies gewoon wat voor jou het beste en het gemakkelijkste werkt.

 • Via een Diffusor of Aromalamp
  Gebruik per keer 9-10 druppels van de blend in een diffusor of aromalamp. Zet deze bij je in de buurt, zodat je optimaal de effecten van de oliën tot je krijgt.
 • Via een Inhaler:
  Doe 10 – 15 druppels van de blend in een inhaler. Inhaleer elke 10 minuten gedurende een uur. Voor een uitleg van de inhaler: klik hier
 • Via een wattenschijfje of zakdoek
  Dit klinkt misschien heel simpel, maar het is echt heel effectief. Doe 1-2 druppels op een schone zakdoek. Hou de zakdoek voor je ene neusgat, terwijl je je andere neusgat even dicht knijp en adem diep, wissel dan naar je andere neusgat. En herhaal dit elke 10 minuten gedurende een uur.
 • En stomen?
  Wel ik ben zelf geen grote voorstander om etherische olie toe te voegen aan een stoommengsel. Dit komt omdat de meeste etherische oliën door de hitte gelijk vervliegen en niet meer werkzaam zullen zijn.
  Dus waarom zou je ze toevoegen?

 

Gebruik vanaf 6 jaar.

 

Get well soon!

Vera

 

Koop jouw etherische olie hier – 100% zuiver en biologisch

 

Eucalyptus globulus etherische olie Geranium bourbon etherische olie Pepermunt etherische olie Tea tre etherische olie Tijm ct linalool etherische olie


 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *