Aromatherapie recept tegen muggen

 

aromatherapie recept tegen muggen

 

Er zijn verschillende etherische oliën met een muggen werende werking. En deze kun je elk apart gebruiken, maar je kunt ze ook heel mooi samenmengen. Dus heb ik voor jullie dit fris ruikende Aromatherapie recept tegen muggen gemaakt van drie van deze etherische oliën. Deze aromatherapie blend is heel lekker om zo te vernevelen of toe te voegen aan een geurkaars.

 

Dit Aromatherapie recept tegen muggen bestaat uit de volgende etherische oliën:

Ten eerste bevat zij Citronella. Dit is een hele populaire olie om insecten te weren. Dit komt omdat haar geur een hoge afstotende werking heeft tegen muggen. Je ziet haar dan ook vooral veel in geurkaarsen. En het is ook een hele fijne olie om in de zomer ’s avonds buiten te vernevelen. Maar niet iedereen houdt van de Citronella geur, want deze is ook best sterk. Daarom heb ik een alternatieve blend voor jullie gemaakt.

Ten tweede bevat zij Lavendel. Zoals je waarschijnlijk al weet, worden motten sinds eeuwen uit kasten geweerd door kleine zakjes Lavendel in lades en tussen kleren te leggen. Maar wist je dat Lavendel ook gebruikt wordt om muggen af te weren? En dat het vooral de Lavendelgeur is, waar insecten niet van houden?

En ten derde bevat zij Ceder atlas. Ook deze etherische olie wordt sinds oudsher al ingezet als natuurlijk middel tegen motten in je kast. Nog steeds maakt men klerenhangers van cederhout om op een vriendelijke manier deze beestjes uit je kasten en kleren te weren. TIP! Plaats lege flesjes waar ceder etherische olie in heeft gezeten, zonder dopje in je klerenkast zodat deze op een natuurlijke manier mottenvrij blijft. Trouwens, nog een leuk weetje: Ceder atlas werkt ook goed tegen luizen op planten.

 

Aromatherapie recept tegen Muggen

6 druppels Lavendel
3 druppels Ceder atlas
1 druppel Citronella of Citroengras

 

Toepassingen

Dit aromatherapie recept tegen muggen kun je heel fijn vernevelen in een diffuser of aromalamp. En daarnaast kun je haar ook toevoegen aan een geurkaars.

 

Ps.
Weet wel dat deze blend alleen werkt wanneer haar geur waarneembaar is. Zo gauw de geur weg is, is de werking ook verdwenen.

 

 

Koop jouw etherische olie hier – 100% zuiver en biologisch

Ceder atlas etherische olie Citronella etherische olie Lavendel etherische olie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *