Goede hoofdpijnolie recepten

vrouw met hoofdpijn
Iedereen die wel eens hoofdpijn heeft gehad, weet het. Hoofdpijn kan heel licht zijn, maar ook allesverlammend. Hoofdpijn kan achter je ogen zitten, als een band rondom je hoofd voelen, misschien uitstralen naar je sinussen, of op een bepaalde plek flink steken. Hoofdpijn komt vaak en in veel vormen en pijn niveaus voor.

En al die verschillende vormen van hoofdpijn hebben twee dingen gemeen. Ze veroorzaken pijn.. en we willen dat het weggaat!

Met een goed hoofdpijnolie recept kun je op een natuurlijke manier je hoofdpijn effectief helpen te verlichten

Er zijn een paar goede hoofpijnolie recepten die ik graag met je wil delen.

Zachte en Kalmerende Hoofdpijnolie

3 dr Frankincense etherische olie

3 dr zoete Basilicum etherische olie

3 dr Geranium etherische olie

Deze hoofdpijnolie heeft een hele zachte en kalmerende geur. En dat is ook precies zijn werking. Hij kalmeert en verzacht hoofdpijn als je veel mentale spanning voelt of bij grote vermoeidheid.

 

Verfrissende en Verkwikkende Hoofdpijnolie

5 dr zoete Basilicum etherische olie

3 dr Pepermunt etherische olie

2 dr Rozemarijn etherische olie

Deze hoofdpijnolie heeft een kruidige en frisse geur. Hij werkt heel actief en is verfrissend en verkwikkend.
Pepermunt in een blend wordt door veel aromatherapeuten als eerste keus geadviseerd bij hoofdpijn. Zeer effectief.
LET OP! Je kunt deze hoofdpijnolie gebruiken bij een leeftijd vanaf 12 jaar. En liever niet na acht uur ’s avonds om te voorkomen dat je niet goed in slaap valt..

 

Hoe te gebruiken

Je kunt hoofdpijnolie eigenlijk op heel veel verschillende manieren inzetten. Ik zal hieronder een aantal mogelijkheden beschrijven. Kies gewoon wat voor jou het beste en het gemakkelijkste werkt.

 • Via een Diffusor of Aromalamp
  Gebruik per keer 9-10 druppels van de blend in een diffusor of aromalamp. Zet deze bij je in de buurt, zodat je optimaal de effecten van de oliën tot je krijgt.
 • Via een Roller:
  Meng 20 druppels van de blend op 10 ml druivenpit of jojoba olie. Doe dit mengsel in een roller. Rol de hoofdpijnolie elke 10 minuten gedurende een uur aan de binnenkant van je polsen en over je slapen. (ps. Let op dat de blend niet in je ogen komt)
 • Via een Inhaler:
  Doe 10 – 15 druppels van de blend in een inhaler. Inhaleer elke 10 minuten gedurende een uur. Voor een uitleg van de inhaler klik hier
 • Mengen met een massage olie:
  Meng 15 druppels van de blend op 30 ml Druivenpit of Amandelolie voor het masseren van je nek en schouders.

 

Get well soon!

Vera

 

Frankincense - Boswellia carterii zoete Basilicum - Ocimum Basilicum Geranium Bourbon - Pelargonium graveolens Pepermunt - Mentha piperata Rozemarijn - Rosmarinus officinalis

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *