Het synergetisch effect van aromatherapie blends

aromatherapie blends

Een blend van verschillende etherische oliën samen werkt vaak beter dan een enkele etherische olie. En daar zijn twee belangrijke redenen voor.

 

Ten eerste versterk je het effect van etherische oliën wanneer je ze met elkaar samen mengt.

Dit noemt men wel het synergetisch effect: twee of meerdere etherische oliën samen werken beter dan elk afzonderlijk.

En binnen een enkele etherische olie zie je dat synergetische effect trouwens ook.Neem bijvoorbeeld Teatree olie. Deze etherische olie is bewezen krachtig antimicrobieel. Maar als je alleen zou kijken naar haar twee belangrijkste bestanddelen, terpinen -4-ol en gamma terpinene, dan zou dat niet zo voor de hand liggen. Want deze twee zijn afzonderlijk niet sterk antimicrobieel. Maar samen zijn ze dat wel. En dat is het synergetisch effect.

 

Ten tweede creëer je met een etherische olie blend een nieuwe eigen geur.

Zoalsje misschien al weet, staan onze geur zenuwen in rechtstreeks contact met het deel van de hersenen waar onze emoties en herinneringen liggen. Dat is een van de redenen waarom etherische oliën ook zo een groot positief effect hebben op ons mentaal en spiritueel welbevinden.

De keerzijde van dit positieve effect ontstaat als je een slechte herinnering hebt aan een bepaalde geur. Neem bijvoorbeeld de geur van Ylang Ylang bloemen. Als de geur van deze bloemen een nare herinnering bij je oproept, zul je de etherische olie ervan waarschijnlijk niet lekker vinden en ook niet gebruiken. Wanneer je nu meerdere oliën samen blendt, ontstaat er een hele nieuwe geur. In dat geval heb je geen associatie met een slechte herinnering en kun je genieten van de positieve effecten van de etherische olieblend.

Veel plezier!

Vera


 

Ps:
Kijk ook eens bij de categorie recepten. Daar staan blends beschreven die je zelf kunt maken. Verder vind je ook bij elke etherische olie meerdere recepten om zelf blends te maken.

 


 

PsPs:
Wist je trouwens dat wij ook een etherische olie blend voor jou op maat maken? Vanuit jouw eigen recept? Zoals jij het wilt? Dat kost meestal even veel als de blends die wij standaard verkopen, maar het hangt even af van de soort etherische oliën die je in je blend wilt hebben. Stuur gewoon een mailtje naar info@veritarom.nl met jouw verzoek en dan laten we je de prijs weten.

 

Koop jouw etherische olie hier – 100 % zuiver en biologisch geproduceerd