Daarom kiezen wij bij Veritarôm voor flesjes van Violet glas.

flesjes van violet glas voordelen

 

Bij Veritarôm gebruiken wij flesjes van Miron Violet glas voor al onze etherische oliën.

En dit doen we met een goede reden. Want wij merken dat onze kwaliteits oliën het beste bewaard blijven in kwaliteits flesjes.
Flesjes van Miron Violet glas hebben namelijk een unieke eigenschap. Want niet alleen verlengen zij de houdbaarheid van etherische oliën, zij verlengen ook de potentie, de kwaliteit en de geurkracht. En daardoor bieden zij als enige kleur glas een hele hoge natuurlijke conservering.

 

Waarom kunnen flesjes van Violet glas zo goed conserveren?

Wel, Violet is de enige kleur glas is dat op natuurlijke wijze al het zichtbare zonlicht filtert en alleen het UVA- en ver-Infraroodlicht toe laat. En deze combinatie van lichtfiltering biedt die optimale bescherming tegen de verouderingsprocessen. In de plaatjes hieronder kun je het goed zien.

 

We weten het allemaal: zon en zonlicht spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Ze zijn heel belangrijk voor groei. In feite is er geen leven mogelijk zonder licht.

Maar ditzelfde licht dat groei mogelijk maakt, versnelt ook het proces van moleculair verval. Zodra planten bijvoorbeeld zijn geoogst, moeten ze onmiddellijk worden gebruikt of efficiënt worden bewaard. Want zodra zij zijn blootgesteld aan zonlicht en/of zuurstof, gaat er rotting plaatsvinden. En Violet glas vertraagt dit effect omdat hij het zonlicht niet binnenlaat. Daarom conserveert Violet glas zoveel beter dan helder, amber of groen glas.

 

Zo beschermt Violet glas:

Violet glas beschermt de kwaliteit, de bio-vitaliteit en de aroma’s van hoogwaardige en gevoelige stoffen op de volgende manieren.

  1. Al het zichtbare zonlicht wordt op natuurlijke wijze geblokkeerd. En daardoor wordt veroudering van de producten vertraagd.
  2. UVA-licht vertraagt de groei van bacteriën, schimmels en ziekteverwekkers. En dit licht filtert wel door Miron glas heen.
  3. Ver-Infraroodlicht staat bekend om haar helende eigenschappen. Zij gaat ook door het Miron glas heen. Ver-Infraroodlicht ondersteunt de moleculaire levensvatbaarheid en structuur van de producten.

 

Aantonende experimenten

De hoge conserveringscapaciteit van Miron Violetglas zijn in 207 door dr Hugo Niggli en dr Max Bracher op de volgende manier aangetoond:

 

De test met bieslook

Als experiment werd Bieslook opgeslagen in verschillende glassoorten (helder, amber en violet). De flesjes werden uiteraard onder identieke omstandigheden in het licht bewaard. Na 6 maanden werden de kwaliteitswijzigingen vastgelegd met foto’s. Daarnaast werd het verschil in geur bepaald door een blinde test met vrijwilligers.

De foto laat duidelijk zien dat de bieslook monsters in het bruine en heldere glas verbleekt en verdord waren. De bieslook in het Violet glas oogden er daarentegen nog steeds vers en groen. Verder was de geur van de bieslook in het Violet glas ook duidelijk sterker en frisser.

 

De test met tomaat

Een ander experiment was met kerstomaatjes. Tijdens deze test werd een cherrytomaat gedurende 6 maanden bewaard in een helder glas en een andere in een Miron Violet glas. Beiden flessen werden onder dezelfde condities op kamertemperatuur gehouden waar zonlicht hen kon bereiken.

Het resultaat werd na 6 maanden gefotografeerd. De veranderingen van de tomaat opgeslagen in helder glas zijn duidelijk te zien. De tomaat was verschrompeld en beschimmeld. De tomaat opgeslagen in Miron Violetglas vertoonde daarentegen helemaal geen kleurverlies en geen tekenen van uitdroging. De tomaat zag er nog frls uit.

 

Violet glas bestaat trouwens al sinds de oude Egyptische beschaving. Toen werden kostbare essences en genezende producten bewaard in houders van goud en violet glas. Maar door de oprukkende industrialisatie en de opkomst van nieuwe verpakkingsmaterialen verdween violet glas in de vergetelheid.

In 1995, na jarenlang onderzoek, ontwikkelde de Zwitserse wetenschapper Yves Kraushaar MIRON® Violet Glas. Het werd voor het eerst ontwikkeld als containers voor een reeks energetische geneesmiddelen. Het glas werd niet alleen gekozen vanwege de filtering van zichtbaar licht, maar ook omdat violet licht de hoogste trillingsfrequentie (720 – 770 miljard Hertz) van alle kleuren vertoont, wat exact overeenkomt met de trillingsfrequentie van ons centrale zenuwstelsel.

 

Samenvattend

De kwaliteit van uw etherische oliën of kruiden wordt gegarandeerd langer beschermd wanneer u Miron Violet glas gebruikt.

  1. Het speciale gepigmenteerde glas van Miron Violet is dikker en duurzamer dan standaardglas.
  2. Violet glas blokkeert schadelijk zon licht en verlengt de houdbaarheid èn de kwaliteit van de inhoud.
  3. Violet glas is geurbestendig.
  4. Violetglas is eco vriendelijk en herbruikbaar.

 

 

 

 


 

Deze flesjes kunt u nu ook bestellen bij Veritarôm

 

Miron violet flesje 10 ml Miron violet flesje 5 ml flesje met roll-on bal dop dop met pipet voor 10 ml flesjedop met pipet voor 5 ml flesjeveiligheids dop met dropper 1.0

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *