Zijn Etherische oliën veilig in te slikken?

 

Steeds vaker krijgen wij vragen van mensen of het inslikken van etherische oliën veilig is.

 

Nu zijn onze eigen etherische oliën biologisch gecertificeerd. Dus wat betreft de therapeutische kwaliteit ervan, zou je ze zo kunnen innemen. En toch adviseren wij je om dat niet te doen, tenzij het je specifiek geadviseerd wordt door een erkend deskundige. En daar hebben we een paar belangrijke redenen voor die we graag met je willen delen.

 

Ten eerste, wist je dat etherische oliën, na inslikken je natuurlijke darmflora kunnen verstoren? Dat komt omdat de meeste etherische oliën een antimicrobieel effect hebben. En dat betekent dat zij tegen bacteriën, virussen, schimmels of gisten kunnen werken. En je darmflora wil je het liefste toch in hele goede conditie houden.

 

Ten tweede kunnen etherische oliën bij inslikken in hogere doses lever of nier schade veroorzaken. Maar wat is nu hoog? Wel, om het in perspectief te zetten: 1 druppel pepermunt olie staat gelijk aan 20(!) koppen pepermunt thee.

Als je weet dat men in de voedingsindustrie voor veilige toevoeging van etherische olie aan voeding of drank rekent in milligram per kilo. En als je dan weet dat 1 druppel etherische olie ongeveer 50 milligram is. Dan kun je heel eenvoudig uitrekenen dat je met 1 of 2 druppels in een glaasje water al snel een veel te geconcentreerde hoeveelheid binnen dreigt te krijgen.

 

Ten derde zijn etherische oliën zo geconcentreerd, dat zij bij inslikken je slijmvliezen kunnen gaan irriteren omdat ze rechtstreeks in contact komen met die hele geconcentreerde druppeltjes. Nu zal deze kans als je eenmalig eens een druppeltje inneemt natuurlijk niet zo groot zijn, maar als je het vaker doet, of in hogere dosis wel.

 

Het is bij inslikken dus heel belangrijk dat je precies weet welke etherische oliën je wel of niet kunt inslikken en in welke dosering een etherische olie op een veilige manier het beoogde effect geeft. Heb jij die kennis en ervaring? Ook met de specifieke etherische olie die je zou willen inslikken? We vragen jou om het jezelf af te vragen. En als je het niet goed weet, vraag dan het advies van een erkend deskundige.

 

En waarom zou je het doen?
Etherische oliën hebben immers een hele mooie en positieve werking wanneer je ze vernevelt in de lucht of in een kleine verdunning aanbrengt op de huid via een massageolie, doucheschuim, crème of ander huidverzorgingsproduct. Bij Veritarôm adviseren wij je om die methodes te gebruiken en zo te kunnen genieten van die prachtige en krachtige geschenken van de natuur.

 

Enjoy!

 

Vera

 

Ps: als je meer wilt weten over wat etherische oliën nu precies zijn, klik dan hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *